Youtube/Armenian Public TV
Araik Arutjunjan

Predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan teško je ranjen u napadu azerbejdžanskih oružanih snaga, saopštio je pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmet Gadžiev na brifingu u vojno-informativnom centru.

– Usled preciznog napada azerbejdžanske vojske lider samoproglašene republike Nagorno-Karabag teško je ranjen – rekao je on.

– Jermenija je teroristička država. Azerbejdžan neće ostaviti bez odgovora ni jedan napad te zemlje. Želeo bih da se obratim Araiku Arutjunjanu lično – ti si se sakrio u bunkeru, međutim azerbejdžanska vojska te je i tamo našla – naglasio je.

“Predsednik je živ i zdrav”

“Tvrdnja Azerbejdžana o ranjavanju predsednika nepriznate republike Nagorno-Karabah Araika Arutjunjana je dezinformacija”, izjavio je porptarol lidera Vagram Pogosjan.

– To je apsolutna dezinformacija. Predsednik je živ i zdrav, u potpunosti ispunjava svoje dužnosti, upravo se obratio putem video-snimka. Shvatamo da sve predsednikove zdravorazumske odluke izazivaju paniku u Azerbejdžanu, ali po ovom pitanju moramo da ih razočaramo – rekao je Pogosjan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here