Lična arhiva
Ekipa balotaša iz Rankvajla

Balotaši iz Rankvajla u austrijskoj pokrajini Forarlberg otvorili su sezonu u ovoj godini. Oni su već 1. januara 2021. nazdravili uz čašicu rakije i vina, odigrali nekoliko partija i tako, kako kažu, poslali staru godinu u zaborav, a posebno koronu, očekujući u ovoj godini bolje i zdravije dane. Lopatama su očistili sneg sa igrališta, a od policije su dobili dozvolu za okupljanje jer se igra na otvorenom.

– Našu ekipu uglavnom čine radnici firme Kunert. Takmičimo se već 12 godina pod imenom Balotaši Brederis – Kunert. Igra se cele godine, osim kada su godišnji odmori i počinjemo uvek u 14 sati – kaže za “Vesti” Jovo Ćurković.

On navodi da je firma Kunert pomogla, a opština Rankvajl odobrila da se izgradi igralište za balote. Nekoliko igrača je i lično učestvovalo u izgradnji sportskog terena – Dušan Lepir, Brano Simetić, Slavko Tokić i Jovo Ćurković.

Uz njih su na terenu često i: Zoran Kojadinović, Dalibor Lepir, Mihajlo Jokić, Gojko Sarkan, Branko Crnobrnjan, Milan Đuran i drugi. Najstariji igrač među balotašima iz Rankvajla je Slavko Tokić, rodom iz Posušja u Hercegovini. On održava igralište i veoma je aktivan i priznat među saigračima.

Najstarijeg svi poštuju: Slavko Tokić i Jovo Ćurković

– Takođe imamo i vernu publiku, to su uglavnom bivši radnici firme Kunert, sada većinom penzioneri – ističe Jovo Ćurković.

Ovom prilikom ekipa iz Rankvajla želi srećnu Novu godinu svima balotašima i čitaocima “Vesti”.