EPA-EFE
Baltičko more

Kalinjingrad nikom ne preti, zveckanjem oružjem se bave susedne zemlje, izjavio je Sputnjiku portparol gubernatora Kalinjingradske oblasti Dmitrij Liskov.

– Mi živimo na svojoj zemlji i razvijamo naš region. Oružjem zveckaju susedi koji su odjednom zaboravili na 20 godina zajedničkog života. Savetujem komšijama, pre nego što ove vrste izgovora javno iznesu, kako ne bi dozvolili svim idiotima na svetu da prouče ova pitanja – rekao je Liskov.

Podvukao je da Baltičko more nikada neće postati unutrašnje za NATO zemlje s obzirom na to da se tamo nalaze tri ruske luke – Kalinjingrad, Sankt Peterburg i Ust Luga.

Gubernator Kalinjingradske oblasti je na taj način odgovorio na izjavu ambasadora Litvanije u Švedskoj i bišeg ministra inostranih poslova Litvanije Linasa Linkjavičjusa koji je pretio da će neutralisati Kalinjingrad ako Rusija izazove Severnoatlanstku alijansu. Osim toga, diplomata tvrdi da je nakon što je Švedska postala članica, Baltičko more postalo unutrašnje za NATO.

Mađarski parlament je u ponedeljak, na prvoj sednici svog prolećnog zasedanja, ratifikovao zahtev Švedske za pridruživanje NATO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here