D. N. Petrović
Slobodan Bandović sa porodicom ispred budućeg doma

Plemeniti Milenko Šipka iz Oberordorfa u Švajcarskoj i njegova porodica, bar jednom mesečno, a nekada i češće upute pomoć za nekoga od ugroženih zemljaka u otadžbini. Izuzetka nema ni ovog puta, jer su pored porodice nastradalog rudara iz Resavice, mislili na još jednu porodicu pogođenu siromaštvom i drugim nedaćama. 

Reč je o šestočlanoj porodici Bandović iz sela Gradac na Pešteru, kojima su posredstvom Redakcije “Vesti” u Bad Filbelu uputili novčanu pomoć od 50 franaka, zalog za nastavak radova na njihovoj ukrovljenoj kući uz pregršt lepih želja. Istina, za siromašnog Slobodana Bandovića koji živi sa bolesnom majkom Marijom, suprugom Stankom i trojicom sinova, prošla godina bila je više nego uspešna zahvaljujući dobrim ljudima poput porodice Šipka.

Iako su godine proveli u trošnoj straćari bez vode, struje i kupatila, uskoro će, nadaju se, dočekati da se usele u novu kuću. Ali sve dok ne urade unutrašnje radove, za šta je potrebno još novca, san je samo nadohvat ruke.

Svakako, dar porodice Šipka, već je prosleđen na kućnu adresu porodice Bandović, a da li su radovi nastavljeni i šta će poručiti svojim dobročiniteljima u znak zahvalnosti, moći će da saznaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Kako pomoći

Ljudi dobre volje mogu stupiti u direktan kontakt sa Slobodanom Bandovićem putem telefona na broj: 00381 65 507 39 34. Otvoren je i žiro-račun na njegovo ime u Vojvođanskoj banci na broj: 355-0003200498425-92. 

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.
Izvor:
K. Nedeljković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here