Youtube/N1
Valentin Incko

Ultimatum visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, Narodnoj skupštini Republike Srpske, za predsednika parlamenta, Nedeljka Čubrilovića, predstavlja dodatno mućenje već zamućene vode na političkoj sceni Republike Srpske i BiH, a ne doprinos demokratizaciji i rešavanju određenih pitanja.

Čubrilović ističe da je prvenstveno trebalo razgovarati na nivou pravnih službi između Narodne skupštine i visokog predstavnika, a ne uputiti pismo i nakon toga ga svakodnevno komentarisati u medijima što čini Incko.

– Mi samo stičemo utisak da (Incko) sprovodi zaključke jedne političke partije odnosno sa njihovih kongresa, njihovih sastanaka. Da samo pokušava da bude na usluzi jedne političke opciji iz jednog naroda, a da ga baš ne interesuje konačno rešenje i stabilnost BiH – kaže Čubrilović u izjavi za Srnu.

Govoreći o nametanju zakona, on je pojasnio da bi to značilo da se blokira istoričarima mogućnost da se bave naukom, da istražuju, da se dokazuje nešto što bi trebalo da bude predmet interesovanja pojedinih naučnih radnika, instituta i svih koji se bave ovim pitanjima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime