Tanjug

Opština Bar oštro je danas osudila nedavno uništavanje murala u Starom Baru, i saopštila da će donirati njihovu obnovu i montažu.

“Nepoznati počinioci nedavno su polomili murale koji su krasili zid parkinga u Starom Baru. Uništen je mural sa zastavom Srbije, zatim i sa zastavom Albanije, kao i deo murala koji prikazuje Crnogorku i Crnogorca”, podsetili su iz Opštine, prenosi CdM.

Kako su istakli, murali su postavljeni u junu, na inicijativu NVO Starobarska čaršija, i šalju svojevrsnu poruku kao izraz gostoprimstva tamošnjeg stanovništva i zahvalnost svim turistima koji posećuju Stari Bar.

“Našim susednim državama, gostima grada i građanima ovim putem upućujemo izraze izvinjenja zbog ovog vandalskog čina, koji neće narušiti ono što je vekovima svojstveno Baru, gradu multietničkog sklada i suživota svih vera i nacija”, poručili su iz Opštine Bar.

Огорчење је утолико веће јер се фашистички атак на српску заставу дешава у Старом Бару, мјесту гдје је 1878.године, по…

Gepostet von Barski portal am Dienstag, 6. August 2019

2 COMMENTS

  1. …….mesto srpske staviće mural zastave velike Albanije.Prijatelj je ipak prijatelji,a oni koje su do juče zvali braćom i kleli se da su to dva oka u glavi odjednom postaše nemili gosti.Šta ti je još preživeli titoizam.

    • Neće se staviti zastava Velike Albaniuje, jer ona ne postoji, mislim zastava, a ni Velika Albanija. Mi vas nijesmo zvali braćom, nego vi nas, jednako ste vi izmislili dva oka u glavi, a vi ste nam jednako mili gosti kao i svi drugi. Sve to nema nikakve veze sa Titoizmom. Atila, počeo si da se gubiš, vrući su ovi dani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here