Barak Obama je majmun

0

Beta/AP/P. M. M.
Barak Obama – majmun na korejskom
 

Pjongjang je, takođe, optužio SAD za obaranje veb sajtova u Severnoj Koreji ove sedmice, koji su se dogodili pošto su SAD obećale da će odgovoriti na hakerski napad na kompaniju "Soni pikčers", producenta filma.

Početkom sedmice, glavne internet stranice u Severnoj Koreji suočene su sa prekidima zbog, kako američke tehnološke kompanije navode, mogućih problema nastalih usled tehnoloških grešaka ili hakerskog upada.

– SAD sa svojom fizičkom veličinom i sklone zaboravu prema sramoti, kao što to čine balava deca igrajući se žmurke, počele su da ometaju operacije na internetu najvećih medijskih kuća u Severnoj Koreji – navodi se u saopštenju severnokorejske Komisije za nacionalnu odbranu.

U saopštenju se dodaje da su postupci SAD za podsmeh.

Severna Koreja je ponovo odbacila optužbe američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) da je odgovorna za hakerski upad u "Soni pikčers", i od Vašingtona traži da iznese dokaze za svoje optužbe.

Severna Koreja je imala problema sa internetom tokom proteklog vikenda i skoro devet časova je svetska mreža bila u prekidu nakon čega je ponovo uspostavljen normalan rad 23. decembra.

Američki zvaničnici tvrde da Vašington nije odgovoran za prekide interneta u Severnoj Koreji.

"Soni pikčers" je ovog meseca otkazao premijeru komedije "Intervju" nakon što je hakerska organizacija "Čuvari mira" uputila pretnje. Hakeri su upali u kompjutersku mrežu te kompanije i zapretili napadom na sve američke bioskope u kojima bude emitovan film.

Severna Koreja snažno je negirala američke optužbe da je odgovorna za upad.

Posle kritika predsednika SAD Baraka Obame da popuštaju pod pritiskom Severne Koreje "Soni" je promenio odluku i komedija "Intervju" se, ipak, prikazuje u pojedinim bioskopima u SAD i na internetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here