EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaški klub Barselona se oglasio povodom slučaja Ertel. Katalonci su francuskog košarkaša ostavili na aerodromu u Istabulu i nisu mu dozvolili da se vrati sa gostovanja Anadolu Efesu zajedno sa ekipom.

Kako Tomas Ertel nije imao mesta u Barseloni na pomolu je bio njegov odlazak iz kluba. Stvar se zakomplikovala i on je ušao u nekakav sukob sa upravom kluba zbog čega mu nije bilo dozvoljeno da uđe u avion sa ostalim igračima kluba i da se vrati za Kataloniju iz Istanbula. Konačno se posle niza kritika oglasila i uprava saopštenjem u pet tačaka.

„Prvo, u nedelju je tim igrao sa Huventudom i Ertel je tražio da ne igra kako se ne bi povredio pred neizbežan raskid ugovora.

Drugo, klub je dozvolio igraču koji nije pozvan na meč sa Efesom da putuje sa timom u Istanbul kako bi rešio svoju budućnost, a to je tražio i njegov predstavnik.

Treće, u utrorak je igrač tražio dozvolu da radi paralelno sa timom tokom putovanja kako bi rešio svoju budućnost.

Četvrto u utorak u podne igrač i njegov agent su prekinuli pregovore ali su se dogovorili da nastave razgovore. U situaciji u kojoj su pregovori propali, i s obzirom na to da je prekršio disciplinu tima u ovom meču, odlučeno je da se igrač ne vrati sa grupom. Nije bio zapostavljen ni u jednom momentu i imao je sve obezbeđeno, hotel, kartu i svu potrebnu dokumentaciju da se vrati u Barselonu sledećeg dana.

Peto, klub želi da objasni da je Ertel i dalje pod ugovorm sa Barselonom i očekuje da se njegova budućnost razreši u narednim danima.“

Inače u medijima se piše da Ertel ima pregovore sa Fenerbahčeom i da se u sve umešao i Real Madrid kome je baš kao i Feneru potreban novi plej. Barselona nema mnogo opcija u ovom slučaju, pa ako je zaista Tomas na pragu prelaska u redove večitog rivala, uprava Barse je rešila da se verovatno baš tako „osveti“ Ertelu i da mu stavi do znanja da je zloupotrebio „dobru volju“ kluba koji ga je dobrovoljno poveo u Istanbul kako bi on pregovarao sa Fenerom

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here