EPA-EFE
Lionel Mesi

Katalonski fudbalski velikan Barselona saopštio je da je ostvario ukupan gubitak od 97 miliona evra u poslovnoj 2019/20 godini.

Kako je saopšteno na sajtu kluba, Barselona je godinu zaključila sa prihodom od 855 miliona evra, što je 203 miliona manje od predviđenih 1.059 milijardi evropski novčanica.

Očekivala se dobit od 11 miliona, ali je konačan rezultat gubitak nakon oporezivanja od 97 miliona evra, uglavnom kao rezultat izgubljenih prihoda zbog uticaja pandemije.

Dodaje se da je klub pretrpeo i finansijske posledice zbog igranja utakmica bez navijača, a naglo su opali i prihodi od televizijskih prava i prodaje igrača.

Takođe, pad dobiti zabeležen je iz zbog loše situacije u turizmu, jer bi posetioci Barselone inače obilazili stadion Kamp Nou i kupovali u klupskim radnjama.

Procenjuje se da bi bez pandemije korona virusa bio ostvaren prihod od 1.059 milijardi evra, što bi bio novi klupski rekord. Za finansijsku 2020/2021. godinu, Barselona planira preliminarne prihode od 791 miliona evra, a plan temelji se na brojnim hipotezama, poput one da će tribine kultnog stadiona biti ponovno popunjene od 25. decembra, prvo 25 odsto, u februaru u potpunosti, kao i da će turizam ponovno ojačati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here