twitter/printscreen

Ruski obalski raketni protivbrodski sistemi “Bastion” tokom vojnih vežbi na Krimu lansirali su rakete, uništavajući mete koje su imitirale brodove uslovnog protivnika u Crnom moru, saopštila je ruska Crnomorska flota.

“Vojne vežbe borbenih jedinica sistema ‘Bastion’ Crnomorske flote održane su na poligonu ‘Opuk’ na Krimu. Realizovani su zadaci otkrivanja i uništavanja pomorskih meta lansiranjem protivbrodskih raketa”, navodi se u saopštenju pres-službe Crnomorske flote.

Bespilotne letelice ispratile su brodove uslovnog protivnika, a vojne jedinice su lansirale rakete iz sistema “Bastion”, uništivši identifikovane mete koje su imitirala dva velika brodska štita-mete.

Vojna vežba održana je u skladu sa planom borbene obuke snaga flote u svetlu održavanja zajedničkih manevara brodova Krimske i Novorosijske vojno-pomorske baze Crnomorske flote koji se odvijaju u Crnom moru.

Podsetimo, Crnomorska flota je saopštila da su 20. septembra počele velike vojne vežbe u Crnom moru. Oko 20 ruskih brodova, uključujući podmornice, isplovili su iz baza u Sevastopolju i Novorosijsku kako bi održali manevre koji uključuju raketna i artiljerijska gađanja.

Istovremeno, u ukrajinskoj Lavovskoj oblasti 20. septembra pčele su ukrajinsko-američke vojne vežbe “Rapid trajdent 2021” koje će trajati do 1. oktobra. U njima će učestvovati oko 6.000 vojnika.

Sistemi “Bastion” raspoređeni su u svim flotama Ratne mornarice Rusije (uključujući Kurile). Predviđeni su za zaštitu morske obale i uništavanje brodova različitih klasa i tipova koji deluju u sastavu grupa, ali i pojedinačno.

Video možete pogledati OVDE.

1 COMMENT

  1. Kad pucate nemojte pucati u vazduh, jer on ne ume da uzvrati udarac.Kad nekom pretiš moraš i pokazati smelost da pretnju ostvariš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here