pixabay.com
Beč

Beč, koji se zbog postupanja u vreme epidemije našao na meti kritike saveznih vlasti, postao je žarište preko kojeg se virus širi širom Austrije, tvrdi bečki dnevnik Kronen cajtung.

Tri aktuelne nova zaražena među migrantima u pokrajini Tirol su “poreklom” iz Beča, kao i jedan somalijski tražilac azila u pokrajini Burgenland.

Prilikom istraživanja kontakata novoobolelih u Tirolu nadležne vlasti su utvrdile da je žarište u Beču, to jest da lanac infekcije doseže do jedne kompanije za iznajmljivanje radne snage.

Tako je zaražen jedan Avganistanac, koji se nalazi na obuci za kuvara u Tirolu, koji je imao kontakt sa licem koje je radilo za firmu iz Beča. Avganistanac je, potom, zarazio druge stanare svog smeštaja.

I jedan Somalijac, koji živi u Burgenlandu, bio je pozitivan na koronavirus, a poreklo klastera je takođe u Beču.

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer je početkom nedelje, nakon što se saznalo za nova oboljenja u jednom izbegličkom smeštaju u Beču, ukazao da su brojke u glavnom gradu zabrinjavajuće i upozorio je gradske vlasti da poboljšaju saradnju sa Kriznim štabom.

Međutim grad Beč, kako je preneo, ne želi podršku.

Na drugoj strani iz Beča poručuju da ne razumeju prozivke saveznih vlasti, tvrdeći da gradske vlasti odlično sarađuju sa zdravstvenim vlastima države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here