Matija Bećković

Akademik Matija Bećković izjavio je da nepovoljan sporazum o Kosovu ne postoji, dodajući, da ako je Crkva imala snage da odbrani Srpsku Spartu, imaće i da odbrani srpsku kolevku.
“Kad bi mogli da ga odnesu, Kosovo bi završilo u nekom od pariskih, londonskih, njujorških muzeja. A vratili bi ga kao i Milosku Veneru“, rekao je Bećković za novi Nedeljnik.

Kako je istakao, „ovako pokušavaju da oružanom pljačkom živo Kosovo otmu i uzidaju u temelje Velike Albanije“.

Uz podsećanje novinara da se pozitivno izrazio o Dritanu Abazoviću, na pitanje ko bi mogao da bude Dritan u Srbiji i da li su Srbiji potrebni novi ljudi ili opozicija treba da izađe na izbore sa istima, Bećković je rekao da bi „idealno bilo kad bi sve izveli novi, neotrcani i nebajcovani, nekorumpirani i nekompromitovani ljudi“.

– Rođeni devedesetih sada imaju 30 godina – dodao je Bećković.

Govoreći o crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću, rekao je da „tri dana ćutao u Skupštini Crne Gore ne bi li oni koji su mu se obraćali sebe bolje čuli i dosetili se da ono što govore nije na dnevnom redu nijednog parlamentu u svetu.

– Na kraju su protestovali što odbija da im se pridruži, ćuti i ne naseda na provokacije, jer su imali municije za hiljadu i jednu noć – rekao je Bećković.

Prema rečima Bećkovića, “time je podigao lestvicu i dao visinu celom skupu“.

– Spuvao je naduvani, vanvremeni crnogorski balon, spustio ga na zemlju i današnji dan. Rekao je da je Crnoj Gori uzor Luksemburg. Izveo članove svoje vlade bez kapi krvi na rukama i putera na glavi – naveo je Bećković. On je podsetio da se Krivokapić na kraju zakleo: „Tako mi Bog pomogao“.

– I prekstio se, što Crna Gora nije čula ni videla sedamdeset godina. Amifilohije se radovao na nebu, zajedno sa onima na zemlji koji su ga izabrali i svima koji žele da Crna Gora izađe iz ćorsokaka u kojem se obrela – izjavio je Bećković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here