Tanjug
Matija Bećković

Takozvana nezavisna država Kosovo niti je nezavisna niti je država niti postoji niti će kad postojati sem kao fatamorgana “velike Albanije” u pustinji Balkana, izjavio je pesnik i akademik Matija Bećković.

– Već 14 godina svaki dan je svakome sve jasnije da niti je takozvana nezavisna država Kosovo nezavisna niti je država niti postoji niti će kad postojati sem kao fatamorgana “velike Albanije” u “pustinji Balkana” – rekao je Bećković za portal Kosovo onlajn povodom 14 godina od kada je u Prištini usvojena “deklaracija o nezavisnosti Kosova”.

Odgovarajući na pitanje kako vidi položaj Srba na Kosovu i Metohiji, Bećković je istakao da je o tome sve rekao austrijski književnik i nobelovac Peter Handke kada je izjavio da su Srbi na Kosovu i Metohiji najusamljeniji narod u Evropi.

Kosovski Albanci danas obeležavaju 14 godina od usvajanja u parlamentu “deklaracije o nezavisnosti”.

Od 28 zemalja članica EU, pet nije priznalo samoproglašeno Kosovo. To su Španija, Rumunija, Slovačka, Kipar i Grčka, dok u regionu, osim Srbije, Kosovo nije priznala ni BiH.

Nezavisno Kosovo nisu priznale ni stalne članice Saveta bezbednosti UN Rusija i Kina.

4 COMMENTS

  1. Treba svakodnevno ponavljati da je Kosovo vise Kosovo nego drzava. Dok je rec o geografskom pojmu, o nezavisnosti ne moze biti ni govora. Od koga su nezavisni? Zavise samo od Amerike a to sve govori.

  2. Gosp. Beckovicu nemojte da lazete sebe i Srbe!!!
    Kad kazet Kosovo niti je nezavisna niti je država niti postoji, morate to da dokazete. Na primer idite jednom na Kosovo, preko zelene granice bez passa pa i ja cu vam verovati, da drzava Kosovo ne postoji!!!!!

  3. Reto, Reto, pa ako je (srpsko) Kosovo držva, gde joj onda stolica u UN? Što ih pola sveta nije priznslo? Što mole oni i njihovi sagovrnici godinama da ih Srbija prizna? Što nisu još uvek deo interpola. Što, što, što…?

  4. Drzava je tek drzava kada je u stanju da se miroljubivim putem o svojim ziteljima te ekonomiji svojim snagama brine. Ovo sto se sada naziva drzavom je sklop americkih i evropskih interesa protiv Rusije a ostalo je to sto pod tim kisobranom neke albansko-kosovske islamisticke paramilitarne sile pokusavaju da otjeraju srbe sa zemlje koju ne poseduju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here