Beg od pravde u Srbiju?

0

Bogdan Ćuić u kontaktu sa bajkerskom bandom (Foto: Ilustracija)
 

Policija veruje da je njegov kolega "bandidos s Balkana" iz brizbejnskog ogranka ove bande, sledio Ćuića prema Tajlandu, a onda u Srbiju gde se, kako se veruje, susreo s njim.
 

Živeo s dedom

Pre bekstva, Ćuić je živeo u Forest Lejku, na jugozapadu Brizbejna, sa dedom Milanom, predsednikom lokalnog četničkog udruženja. Pošto je pobegao, njegov deda prodao je kuću i sa ženom se vratio u Srbiju.

Komandir odeljenja za istragu ubistava, detektiv Stiv Holehen, kaže da policija veruje da ima više Ćuićevih rođaka i prijatelja "koji bi mogli da znaju gde je on i koji su u kontaktu s njim".

Detektivi koji pokušavaju da otkriju gde se Ćuić nalazi zasnivaju potragu na saradnji Australijske federalne policije i policije u Srbiji, zemlji s kojom Australija nema sporazum o izručenju.

"Dodatno, teškoća je i u tome što je Ćuićeva familija povezana sa snažnom srpskom nacionalističkom grupom, četničkim udruženjem", tvrde izdanja Njuz korp.
Detektiv Holehen ističe da je Ćuić "osoba od posebnog značaja" u istrazi Lijevog ubistva.

– Veoma smo zainteresovani da ga lociramo i ispitamo o tome koliko on zna o svemu tome.

Li je pogođen hicem u glavu pošto je navodno u šoping centru Ejt Majls Plejns, aprila 2012, krenuo da nađe srebrni BMW da bi kupio kokain u vrednosti od 17.000 dolara. Navodno, BMW je vozio Ćuić, inače nezaposleni zidar. Vozilo je kasnije pronađeno napušteno u naselju Riverhils.

Protiv Ćuićevog brata Boška podignute su krivične prijave zbog iznuđivanja pri navodnom reketiranju u ime Bandidosa. Predmet je nedavno bio pred Sudom za prekršaje u Brizbejnu.

 

Bandidosi u provodu

Među onima koji su na društvene mreže postavljali fotografije sa odmora na Tajlandu, na putu za Srbiju, bio je i bivši predsednik Brizbejn centra Džordž Bejat. U albumima na internetu nalaze se snimci Bandidosa kako se sunčaju i provode u barovima i noćnim klubovima u Puketu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here