pixabay.com

Par iz Kvinslenda, koji je navodno pobegao iz obaveznog karantina u Pertu, uhapšen je na nekih 800 kilometara od glavnog grada Zapadne Australije.

Majkl Balmfort i Rejčel Meri Džonston su privedeni u policijsku stanicu i zatim izvedeni pred sud u Kalgurliju, gde im je određeno da u zatvoru provedu ostatak svoje obavezne izolacije.

Dvoje 48-godišnjaka doputovali su u Pert u nedelju sa važećim G2G propusnicama, u kojima su prijavili da će 14 dana kućnog karantina provesti na adresi u naselju Klaverdejl, nedaleko od aerodroma. Međutim, ispostavilo se da su njih dvoje uplatili samo jednu noć u privatnom “AirBnB” smeštaju i već sutradan Uberom otišli nazad na aerodrom gde su se ukrcali u avion za gradić Esperans na jugu Zapadne Australije.

U Esperansu ih je čekao automobil Džonstonove, kojim su krenuli ka unutrašnjosti države, ka Lejvertonu i dalje ka Lejsteru. Policija je u utorak otkrila njihov nestanak iz smeštaja u Pertu, pošto je policija došla na adresu u Klaverdejlu da ih proveri. Usledila je potraga u koju je uključeno praćenje njihovih mobilnih telefona putem aktivnih aplikacija. Ubrzo su locirani u blizini mesta Leonora, gde su i uhapšeni.

Kada su provedeni kod sebe nisu imali potvrde o testiranju na kovid, što su takođe bili u obavezi da poseduju. Balmfort je policiji navodno rekao da su shvatili da nemaju dovoljno novca da plate 14 dana u privatnom smeštaju, pa su “odlučili da rizikuju” i da odu po automobili u Esperans, kako bi putem krenuli nazad prema Kvinslendu. Udaljenost od Esperansa do Brizbejna je blizu 3.800 kilometara, odnosno oko 40 sati neprekidne vožnje?!
Paru iz Kvinslenda je odbijen zahtev za kauciju i oni će morati da se pojave na sudu 6. oktobra, nakon što “odsluže” karantin u zatvoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here