Boris Beker i Novak Đoković
EPA-EFE/ADRIAN DENNIS

Legendarni Boris Beker ističe da rekordi po vremenu provedenom na prvom mestu ATP liste daju prednost Novaku Đokoviću u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera u debati ko je najbolji teniser svih vremena.

Srbin, Španac i Švajcarac imaju po 20 grend slemova. Ipak, Đoković je ove sezone oborio rekord Federera po broju sedmica na prvom mestu ATP liste, a nadmašio je i Pita Samprasa pošto je sedmi put godinu završio kao najbolji teniser sveta.

– Činjenica da njih trojica imaju po 20 grend slemova je neverovatna i to niko neće ponoviti. Igrali su jedan protiv drugog poslednjih 15 godina. Nisu osvojili više slemova samo zato što bili konkurenti – istakao je Beker.

– Brojevi ne lažu. Kao nekadašnji teniser, znam da je broj sedmica na prvom mestu veoma važan. Novak je tu u prednosti. Da sva trojica prestanu da igraju sada, Novak bi bio broj jedan.

Federer se i dalje oporavlja od operacije kolena i na teren bi trebalo da se vrati sledećeg leta. Nadal se vratio takmičenjima na egzibiciji u Abu Dabiju, ali je pre nekoliko dana saopštio da je zaražen virusom korona, zbog čega će potencijalno propustiti početak sezone.

– Njih dvojica moraju da razmisle koliko dugo će još biti igrači. Rafina situacija je nešto lakša od Rodžerove. Ne postoji veći navijač Federera od mene, ali ne znam koliko će mu biti lako da se vrati sa skoro 41 godinom – dodao je nekadašnji Đokovićev trener.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here