EPA/Neill Hall
Boris Beker

Boris Beker, jedan od trenera koji su imali najveći uticaj na karijeru Novaka Đokovića, očekuje od svog bivšeg pulena još jednu uspešnu sezonu.

– Za tenis bi bilo najbolje kada bi Novak i u 2024. imao odličnu godinu, a da mu se mladi igrači još više približe – ističe legendarni nemački stručnjak u jednom podkastu u domovini.

Beker ne krije impresioniranost Đokovićevom igrom u godini na izmaku.

– Bio je dominantan, osvojio je tri grend slem titule, igrao ono fenomenalno finale Vimbldona protiv Alkarasa za koje smatram da je najbolji meč godine. U tenisu nije uobičajeno da ga igraju 36-godišnjaci. Zaista je neverovatno kako Novak igra, kao da se nikad ne umori niti izgubi motivaciju – ističe Nemac.

Međutim, najmlađi vimbldonski šampion u istoriji ne veruje da će Nole i naredne sezone isto dominirati kao ove.

– Razlika između njega i ostalih će se smanjiti, ja očekujem da Đoković i dogodine osvoji jedan ili dva grend slema. Ali očekujem i da Alkaras i ostali budu opasniji. Nadam se da će rivalitet najuspešnijeg tenisera u istoriji i ostatka teniskog sveta potrajati još dugo, jer svi u tenisu uživaju u tome.

Beker kaže da ne očekuje mnogo od Nadala u Australiji.

– Ako dobije nekoliko mečeva u Melburnu, biće dobro za njega. On će se skoncentrisati na šljaku. Igraće sigurno Monte Karlo, Barselonu, Madrid i verovatno Rim kako bi bio 100 odsto spreman za Rolan Garos. Njegov cilj je Kup musketara, kao i Olimpijske igre. A oba takmičenja se igraju u Parizu. Da bi tamo bio u formi, moraće puno da igra. Zato ga čeka mnogo mučenja u martu i aprilu, kako bi u maju stigao spreman na Rolan Garos – zaključio je legendardni teniser.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here