EPA-EFE
Karlos Alkaras

Naslednik najbolje generacije u istoriji tenisa – da. Ali novi rekorder u broju grend slem titula – ne.

Takvu procenu mogućnosti Karlosa Alkarasa daje Boris Beker.

– Karlos je legitimni naslednik “velike trojke”, siguran sam da će on sledeći dominirati tenisom – kaže legendarni Nemac.

Ali…

– Bilo bi pogrešno očekivati da on može da pređe brojku od 20 grend slemova – dodaje Beker koji je imao šest. “Još sigurniji sam da nikada više neće trojica tenisera u istoj generaciji imati više od 20 najvećih trofeja”, istakao je on.

Najmlađi šampion Vimbldona u istoriji ne štedi komplimente na račun ovogodišnjeg pobednika.

– Ljudi dolaze na stadione da gledaju Alkarasa, on je veoma važan za tenis, on je njegov ambasador. Karlos je spektakularan igrač, ali je i veoma mlad. Ima samo 20 godina i treba mu dati vremena da se razvije, da ne izgubi interesovanje za sport, jer je tenisu neophodan narednih mnogo godina.

Beker je ove nedelje u Bazelu započeo novi izazov. Prihvatio je poziv Holgera Runea da mu bude trener. Mladi Danac je prošle godine postigao fantastične uspehe u finišu sezone, ali od letos ga nigde nema. Srlja iz neuspeha u neuspeh.

– Moja ideja je da Holger popravi svoj stav, kao i psihološke i fizičke kvalitete – ističe Boris koji je sjajne rezultate imao u svom trenerskom debiju, sa Đokovićem.

Beker se osvrnuo i na verovatni povratak Rafaela Nadala na početku sledeće sezone:

– Moraće da prođe kroz dolinu suza – upozorio je.”Neće odmah moći da igra najbolje što može, ali mora da igra u Australiji. Uostalom, siguran sam da njegov cilj nije da bude na maksimumu u Melburnu nego na Rolan Garosu”, zaključio je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here