Tanjug/AP
Novak Đoković

Boris Beker, legendarni teniser, rekao je da neće nikad više biti trener Novaka Đokovića, ali i da najboljeg igrača svih vremena ne treba otpisivati.

Beker je nekoliko godina proveo u stručnom štabu Đokovića, a posle razlaza sa Goranom Ivaniševićem Novak nema glavnog trenera.

Najbolji igrač svih vremena već nekoliko meseci nema osvojen pehar, na Australijan openu je izgubio u polufinalu, a potom su usledili neuspesi na mastersima u Indijan Velsu i Monte Karlu.
Između Indijan Velsa i Monte Karla Đoković je završio saradnju sa Ivaniševićem, a u Kneževini je sa njim bio Nenad Zimonjić.

– Mislim da sada traži nešto drugačije, ali nisam siguran da i on zna šta je to. Uvek će mi biti blizak prijatelj, stalno pričamo o tenisu. Međutim, ne postoji mogućnost da ponovo budem njegov trener jer sam to već radio. Neću se vratiti – naveo je Beker.

Đoković je odustao od nastupa na mastersu u Madridu, što Boris vidi kao pogrešan potez.

– Iznenadila me je njegova odluka da propusti Madrid. Mislim da su mu u ovom trenutku potrebni mečevi, potrebno mu je takmičenje. Ali on ima svoj raspored – istakao je Nemac.

Ipak, i 56-godišnjak iz Lajmena svestan je o kakvom se čoveku radi i da je Srbin sposoban da veoma brzo stvari preokrene u svoju korist.

– Verujem da mu je osvajanje zlata za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu glavni cilj, pa je možda rasporedio svoj kalendar tako da bude svež u julu. Moguće je da je to razlog. Nikad ga ne smete potceniti i otpisati – zaključio je Beker.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here