EPA/Neill Hall
Boris Beker

Boris Beker, trostruki šampion Vimbldona, suočen je sa novim problemima.

Dok se trenutno nalazi na odsluženju dvoipogodišnje kazne u zatvoru Vandsvort u Londonu, nekadašnji broj jedan je saznao da bi po izdržavanju kazne mogao da bude i deportovan iz Velike Britanije.

Iako je on nastanjen u Londonu od 2012. godine, on nema britansko državljanstvo, a zakon kaže da svi stranci koji služe kaznu zatvora dužu od godinu dana se najčešće deportuju prvom mogućom prilikom.

Zanimljivo je da je Beker još pre sedam godina najavio kako će aplicirati za britansko državljanstvo, ali to se nije dogodilo.

Inače, Nemac prvih deset dana u zatvoru provodi u posebnoj jedinici za prihvat po dolasku zbog važećih restrikcija u vezi sa koronavirusom.

Tek posle toga može da očekuje premeštaj u ćelije gde su ostali zatvorenici.

Posle šest nedelja, u slučaju da pokaže dobro ponašanje, može da računa da bi tamo nešto mogao da počne da radi, ali je malo verovatno da će mu dozvoliti da se bavi komentatorskim poslom, kako se nadao.

Sudeći po tome da je njegov prekršaj nenasilnog karaktera, verovatnije je da će Beker biti poslat kasnije u neki od zatvora sa labavijom bezbednosnom politikom, gde će moći da računa na manji broj restrikcija.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here