EPA-EFE
Predsednik SAD Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp sastaće se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u petak u Ovalnoj kancelariji, prisustvovati ceremoniji potpisivanja i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopštila je Bela kuća.

Kako prenosi Glas Amerike, posle sastanka u Beloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Stejt departmentu.

U saopštenju Bele kuće, objavljenom u četvrtak kasno uveče po lokalnom vašingtonskom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu, ili šta će taj sporazum sadržati.

Posle prvog dana pregovora u Vašingtonu Savet za nacionalnu bezbednost objavio je da su delegacije Kosova i Srbije napravile napredak.

“Veoma dobra runda razgovora sa liderima Srbije i Kosova. Ekonomska normalizacija znači posao za mlade ljude”, rekao je domaćin sastanka Robert O’Brajan nakon završetka druge runde pregovora u Beloj kući u Vašingtonu.

Vučić je posle sastanka sa predstavnicima Prištine u Beloj kući rekao da je odbio tačku koja govori o međusobnom priznanju i da se ona više neće pojavljivati u dokumentima.

Kada je reč o ekonomiji, istakao je da ima mnogo dobrih stvari o kojima je moguć dogovor.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je juče da se očekuje završetak diskusije koju su delegacije Beograda i Prištine vodile tokom prvog dela dijaloga u Vašingtonu, najavivši napredak o ekonomskim pitanjima.

1 COMMENT

  1. Пријем Вучића од стране Трампа и то баш у Белој кући је догађај века, бар што се тиче Вучића. Он сања то четири године. Два пута је већ разговарао са Трампом у брзометном пролазу, бар се испричали погледом. Задовољству никад краја. Осим одбијања признања Косова, пријем у Белој кући је највеће задовољство. Срећно!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here