Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Usred koronavirus krize beloruska aviokompanija Belavia uvela je od subote redovne letove između Minska i Beča.

Direktor bečkog aerodroma Švehat Julian Jeger vidi to kao znak ponovnog podizanja aviosaobraćaja. Istakao je da će se, na aerodromu, pridržavati svih bezbednosnih, zdravstvenih i pravila za ulazak u zemlju.

Kod svih putnika, kako objašnjavaju sa aerodroma, meriće se temperatura po sletanju. Zatim putnici moraju da pokažu lekarski atest ili negativni test na koronavirus, odnosno da idu u dvonedeljni karantin.

Generalni direktor aviokompanije Anatoli Gusarov ističe da pokretanje linije ima za cilj jačanje trgovinskih, ekonomski i kulturnih veza između Belorusije i Austrije, kao i da olakša građanima dve zemlje povratak u domovinu.

U petak je i mađarska avio kompanija “Viz er” najavila da će od 1. maja ponovo leteti iz Beča ka 20 destinacija, pre svega evrospkih.

Na bečkom aerodromu trenutno nema mnogo saobraćaja, izuzev pojedinih letova Lufthanze ka Nemačkoj, kao i Emiratsa za Dubai.

Na snazi je, zbog pandemije koronavirusa, zabrana sletanja u Austriji za avione koji dolaze iz Kine, Koreje, Irana, Italije, Švajcarske, Francuske, Španije, Velike Britanije, Holandije, Rusije i Ukrajine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here