pixabay.com

Belgijska policija danas je locirala i likvidirala naoružanog napadača koji je u ponedeljak u Briselu ubio dvojicu švedskih državljana, izjavio je gradonačelnik belgijske prestonice Filip Kloz za BFM TV.

“Čini se da je osumnjičeni zaista neutralisan”, izjavio je Kloz nakon izveštaja o operaciji u briselskoj opštini Šarbek, prenosi Rojters.

Ministarka unutrašnjih poslova Anelis Verlinden rekla je za belgijske medije da je kod “neutralizovane osobe” pronađeno automatsko oružje, isto kao i ono koje korišćeno tokom sinoćnjeg napada.

Belgijski portal “Brisel tudej” objavio je da je policija primila dojavu da se osumnjičeni nalazi u jednom kafiću, a kada su došli na lice mesta došlo je do unakrsne pucnjave u kojoj je policija uspela da likvidira osumnjičenog.

Napadač iz Tunisa (45) ubio je dvojicu i ranio trećeg švedskog državljanina u onome što je premijer Aleksandar de Kro nazvao brutalni teroristički napad.

U Briselu je proglašen najviši stepen bezbednosnog alarma uz pojačano prisustvo policije, posebno za državljane Švedske i državne institucije, a vlasti su upozorile javnost da bude posebno oprezna i izbegava nepotrebna putovanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here