Kompanija Belgrade Waterfront pokrenula je projekat BW Exceptional sa željom da pomogne mladim i talentovanim osobama koje ostvaruju izvanredne rezultate u akademskim oblastima povezanim sa poslovanjem kompanije. U Prodajnom centru Beograda na vodi sa vaučerima u vrednosti od 5.000 evra za dalje profesionalno usavršavanje nagrađeno je 8 doktoranada sa četiri fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Multinacionalne kompanije širom sveta prepoznaju značaj učešća mladih u poslovnom svetu. Njihove ideje, edukacija o aktuelnim potraživanjima poslodavaca za stručnim profesionalcima u biznis okruženju, i projekti čiji su oni tvorci, pomažu stvaranje pozitivne sprege između društveno odgovornog poslovanja i zadovoljnih konzumenata usluga i prozvoda.

Organizacioni tim Beograda na vodi predstavio je panel diskusiju pod nazivom “Mladi i razvoj karijere: kako podstaći izuzetnost?”, i nagradio najbolje studente doktorskih studija Građevinskog, Ekonomskog, Geografskog i Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu.

Nikola Nedeljković, generalni direktor kompanije Belgrade Waterfront

Među njima su: Andrija Radović, Danilo Joksimović, Ljubica Duškov, Nikola Todorović, Radovan Kastratović, Nemanja Vuksanović i Antanasije Punoševac.

Dobitnik stipendije sa Ekonomskog fakulteta
– Trenutno radimo dva istraživanja. Jedno koje je usmereno ka poslodavcima, i drugo ka studentima. I neke stvari se menjaju. Iznenađuje u kojoj meri poslodavci ističu motivaciju kao presudan faktor kada zapošljavaju mlade ljude koji završavaju svoje školovanje, kao i lične stavove i osobine. Uz to se uvek ističu meke, prenosive, funkcionalne veštine, zatim timski rad, rešavanje problema, upravljanje vremenom, kritičko mišljenje, komunikacijske i prezentacione veštine. To je ono što poslodavci traže na samom početku karijere, kada neko aplicira kod njih za posao. Ono što mi savetujemo je da se studenti već tokom studija angažuju u vannastavnim aktivnostima. Bilo da je u pitanju volontiranje, praksa, seminari, usavršavanja, izučavanje kompjuterskih veština, i stranih jezika. Sve to će im biti veoma dragoceno. Važno je da studenti dobro upravljaju vremenom i prepoznaju prioritete – izjavila je Dejana Lazić, direktorka Univerzitetskog centra za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Mladi, uključujući “milenijalce” i “generaciju Z” tako vrlo često u današnjem digitalnom dobu postaju sami stvaraoci kvalitetnih sadržaja, poslovnih rešenja. Isto tako, vrlo često pojedini fakulteti uvode studije slučaja pomoću kojih se studenti upoznaju sa izazovima sa kojima se susreću kompanije, bilo da je reč o ekonomiji, pravnim postulatima, ili kreativnim tendencijama koje su sfere interesovanja multinacionalnih kompanija.

Formalno obrazovanje koje studenti dobiju tokom studiranja samo je jedan deo slagalice koju je potrebno složiti kako biste bili zapaženi i uticajni u oblasti kojom biste želeli da se bavite.
Neformalno obrazovanje i praktično iskustvo koje stičete kroz rad u firmama daje vam mogućnost ne samo ličnog razvoja i identifikacije sa izvesnim ciljem u životu, već i saradnje sa kompanijama iz privatnog sektora sa namerom uključivanja u programe podrške mladima.

Maketa Belgrade Waterfront-a

Eagle Hills kompanija koja razvija projekat Beograd na vodi zahvaljujući impozantnim investicionim projektima u Maroku, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Bahreinu i Jordanu postaje saveznik i vizionar napretka regionalnih ekonomija, negujući znanje, posvećenost, entuzijazam i profesionalnu stručnost u oblastima od značaja za poslovne poduhvate.

Belgrade Waterfront brigom o mladima unosi novi impuls u kulturni život Beograda. A taj impuls stvarate upravo vi. Zajedničkim delovanjem stvaramo poslovni prostor svetskog nivoa, sledeću najveću šoping destinaciju na Balkanu, otvaramo nove hotele svetske klase, mesta za kulturu, obrazovne institucije, moderne zdravstvene centre i širok spektar atrakcija i objekata za odmor i zabavu.

Svi mi, zajedno, stvaramo novo srce Beograda. Novi lični pečat Srbije u svetu.

Izvor:
Irena Karić

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here