EPA/TATYANA ZENKOVICH
Beloruska vojska

Pomoćnik ministra odbrane Belorusije Oleg Voinov informisao je strane diplomate da će ove godine biti održane vojne vežbe sa Rusijom „Zapad 2021“, saopštila je pres-služba vojnog resora.

Voinov je održao brifing u Minsku sa vojnim atašeima na temu „Aktuelna pitanja vojne politike i razvoja Oružanih snaga Belorusije“.

„Glavni događaj ove godine biće zajedničke strateške vojne vežbe „Zapad 2021“ koje će biti održane, kako u Belorusiji, tako i u Rusiji“, navodi se u saopštenju, objavljenom na telegramu Ministarstva odbrane.

Osim toga, Voinov je ukazao da je, u okviru operativno-strateških vojnih vežbi ODKB „Ratno bratstvo – 2021“, planirano da se na teritoriji Rusije održi „Neuništivo bratstvo 2021“, u Tadžikistanu „Saradnja 2021“, „Potraga 2021“ i „Ešalon 2021“.

Kako su saopštili u pres-službi, tokom brifinga je saopšten stav Belorusije o potrebi „konkretnih i hitnih akcija na povratak konstruktivnoj međunarodnoj saradnji u interesu jačanja međunarodne i regionalne bezbednosti i konkretnih mera za njihovu realizaciju“.

Vojne vežbe „Zapad 2021“ će biti održane od 10. do 16. septembra pod rukovodstvom načelnika generalštabova Rusije i Belorusije. Manevri će se održati na teritoriji obe države.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime