Vesti
DECENIJSKO RIVALSTVO: Ekipe Ravnih Kotara i Beo-Eksporta pred finale Avala kupa 2005.

Kao i svake godine u oktobru, protekle srede u Bonirigu je počeo tradicionalni turnir u malom fudbalu – Avala kup. Najveći majstori srpske zajednice u fudbalu „na petoparcu“ ponovo su se okupili na terenima Belih orlova, uz rekordan broj učesnika, pošto se ove godine takmiči čak 15 timova.

Već na startu turnira odigrano je nekoliko izuzetno uzbudljivih utakmica, a prednjačio je derbi starih rivala, Ravnih Kotara i Beo-Exporta. Tim Beo-Exporta, koji na dresovima nosi logo Vesti, slavio je sa 3:2, iako su prošlogodišnji polufinalisti dva puta vodili.

Naročito je bilo dramatično u poslednjih pet minuta u kojima se istakao prinudni golman Beo-Exporta Danijel Pajić. Zahvaljujući njegovim odbranama i organizovanoj defanzivi sastava koji vodi Veso Papak, svi pokušaji ekipe trenera Ace Veselinovića na kraju nisu dali rezultat.

Beo-Export se inače ove godine vratio na Avala kup posle višegodišnjeg odsustva. Inače, oba rivala iz derbi meča su ranije osvajali ovaj turnir – Ravni Kotari u nekoliko navrata, a Beo-Export 2005. godine. Na osnovu prikazanog, sigurno je da će obe ekipe beležiti dobre rezultate i ove godine.

POBEDNIČKI TIM, KAKO GOD OKRENEŠ: Ekipa Beo-Eksporta u dresovima s logom “Vesti”

U prvom kolu Avala kupa, najubedljiviju pobedu ostvarila je ekipa RS Krajina, koja je sa 9:0 pobedila denitante, Mlade Makedonce. To je bila i jedina utakmica u kojoj nije bilo neizvesnosti.

Treba istaći i da su u drugom derbiju kola igrali takođe osvajači Avala kupa, Vukovi i Penzioneri. Posle velikih uzbuđenja bodove su podelili na ravne časti – 1:1.

Uzbudljivo je bilo i u utakmicama Vorik Farm – Orlovi  1:3 i FK Romanija- Kadeti 1:2.

Drugo kolo Avala kupa odigrano je u petak uveče, a naredno se igra iduće srede.

AVALA KUP 2023

REZULTATI 1. kola:

Arya 2 – Gatos Negros 0:4

Arya 1 – Spartak 0:2

Beo-Export – Ravni Kotari 3:2

Mladi Makedonci – RS Krajina 0:9

Warwick Farm – Orlovi 1:3

FK Romanija – Kadeti 1:2

Vukovi – Penzioneri 1:1

Slobodna je bila ekipa Collimore Park

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here