Tanjug

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen sa koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević primio je danas predstavnike Udruženja Srba “Jedinstvo” iz Albanije, kojima je obećao pomoć vlade na projektima koji su usmereni na očuvanje nacionalne kulture, tradicije i maternjeg jezika.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta ministra bez portfelja, predstavnik Udruženja Piro Nase koji živi u gradu Đirokastro, gde je istaknuti novinar i publicista, upoznao je ministra sa položajem Srba u Albaniji.

Nase je posebno istakao ugroženost srpskog jezika i kulture u Albaniji, istakavši da naši sunarodnici u ovoj zemlji nemaju nijedan medij na maternjem jeziku, niti mogu da preko kablovskih operatera prate medije iz Srbije.

On je ministru predstavio projekat novog medija na srpskom jeziku iza kog stoji Udruženje “Jedinstvo” i pozvao ga da u najskorije vreme poseti Srbe na jugu Albanije koje okuplja ovo udruženje.

Milićević je zahvalio na pozivu i obećao pomoć Vlade Srbije svim projektima Srba u Albaniji koji su usmereni na očuvanje nacionalne kulture, tradicije i maternjeg jezika.

Sastanku u kabinetu ministra Milićevića prisutvovali su i Savina Nase iz Udruženja “Jedinstvo”, kao državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Ivan Bošnjak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here