Vesti

Fudbalski klub Beograd iz Adelajda se već nekoliko sezona ističe i u rezultatskom i u organizacionom smislu. Pored toga što je najstariji klub srpske zajednice, u poslednje dve godine je i jedini naš predstavnik u elitnim Premijer ligama država i teritorija.

U tek završenom takmičenju u okviru NPL Južne Australije zauzeli su osmo mesto od 12 klubova, a vredna uprava već preduzima ozbiljne pripreme za narednu sezonu. Kako bi dogodine ušli u borbu za plej-of, čelnici Beograda su angažovali pojačanje u liku Mihaela Jakobsena (37), igrača s pedigreom Lige šampiona i s bogatim stažom iz australijske A-lige.

Reč je o centralnom odbrambenom igraču kojeg se ljubitelji fudbala dobro sećaju iz vremena kada je branio boje najpre Melburn Sitija (2016-2018) i Adelajd Junajteda (2018-2022). Pre toga, Jakobsen je napravio i zapaženu karijeru u Evropi, tokom koje je nastupao i za slavni PSV Ajndhoven, zatim danske klubove Olborg i Kopenhagen, špansku Almeriju… Takođe, tokom 2009. godine upisao je i pet nastupa za reprezentaciju Danske.

Pored toga što će iduće sezonu igrati za prvi tim Beograda, Jakobsen je imenovan i za tehničkog direktora juniorskih selekcija srpskog kluba. Potpisao je trogodišnji ugovor, čime je potvrđena posvećenost uprave FK Beograd u stvaranju i negovanju novih generacija fudbalskih zvezda.

Jakobsenova uloga će obuhvatati nadgledanje i koordinaciju stručnih štabova, planiranje i sprovođenje programa treninga, kao i staranje da omladinski timovi budu usklađeni sa opštom fudbalskom filozofijom kluba.

Svaka čast čelnicima Beograda za ovakav potez u unapređivanju kluba i stvaranju svetle budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here