pixabay.com

Udruženje barova i klubova obratilo se javnosti saopštenjem u kom upozorava da toj privrednoj grani preti i konačno gašenje.

Sa oko 14.000 stalno i honorarno zaposlenih, taj deo privrede donosi milione evra na godišnjem nivou, što kroz namete, što kroz direktan uticaj na generisanje posete turista iz instranstva, kaže se u saopštenju.

Međutim, epidemijom su najviše pogođeni upravo klubovi, barovi, kafići, hoteli i restorani.

U ovim sistemima se nalazi oko 14.000 zaposlenih koji platama izdržavaju i svoje porodice, a gašenjem ovih lokala, uzročno-posledično će biti ugrožene i stotine firmi koje snabdevaju ili opslužuju ove ugostiteljske lokale.

Kako se ističe, bez konkretne pomoći države direktno privrednim subjektima i ukoliko se lokalima ne omogući da rade u punom kapacitetu, ova grana će se sasvim sigurno ugasiti.

Sa njom će i Beograd izgubiti reputaciju evropske prestonice noćnog života, koja je razlog dolaska najvećeg broja turista iz inostranstva u našu zemlju, upozoravaju iz Udruženja barova i klubova.

3 COMMENTS

  1. E pa bolje da nas ceo svet zna po necem drugom nego po nocnom zivotu i provodu zato nam i jeste tako u drzavi svi mi vikino izaci u restoran i kafaic ali nocne klubove bi zatvorio i tako te lokale ru ionako dolaze dileri i razni ljudi koje se bavim mutnim poslicima

  2. Па бар половина тих ноћних клубова и сплавова су легло криминала, дроге и јефтине проституције за домаће и стране ,,муштерије,,. Таква ,,привреда,, не треба ниједној нормалној држави сем мафијашкој каква смо ми на жалост постали. Прва брига у свим медијским вестима је постала кад ће почети да раде кафићи, коцкарнице и теретане, у ствари места где се забављају докони беспосличари а оно од чега ће да живи обичаан поштен народ нико не спомиње. Спрега заглупљујућих медија и мафијашког лобија је невереоватна!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here