Veliko slavlje igrača i navijača Beograda zakazano je za četvrtak uveče

Dani velikog slavlja u srpskom Vudvilu: Fudbaleri Beograda iz Adelajda, najstarijeg kluba naše zajednice na Petom kontinentu, vratili su se u Premijer ligu Južne Australije!

Posle šest godina provedenih u društvu prvoligaša, ekipa sa “Mičel Parka” će u 2022. ponovo biti u elitnom društvu, gde Beogradu po dugoj i bogatoj tradiciji i jeste mesto.

Klub iz Vudvila je plasman u Premijer ligu ostvario čak i pre nego što je odigrao veliko finale, u kojem je trebalo da se bori za promociju. Naime, u subotu je u eliminacionom finalu VT Birkala pobedila Modburi Džetse (2:1) i tako ne samo zakazala borbu za titulu s Beogradom, već je istovremeno omogućila srpskom klubu da se kao finalista automatski plasira u najjači rang, bez obzira na ishod predstojećeg meča.

Ovakav epilog je omogućila činjenica da je Birkala osvojila titulu pobednika ligaškog dela takmičenja i na taj način popunila prvo od dva mesta koja vode među premijerligaše.

Druga karta je rezervisana za pobednika doigravanja, a pošto će se za trofej Beograd boriti upravo sa već kvalifikovanom Birkalom, to znači da čak i u slučaju poraza ekipa trenera Demijana Morija ulazi među najbolje klubove Južne Australije.

Beograd je poslednji put igrao u Premijer ligi 2015. godine, kada je kao 13. na tabeli (od 14 klubova) ispao u niži rang. Boravak srpskog kluba u Prvoj državnoj ligi Južne Australije potrajao je duže nego što se očekivalo i pravo je čudo kako je promocija svake godine bila tako blizu, a svaki put su u Vudvilu ostajali praznih šaka.

Prve sezone su bili “kratki” za tri boda, zatim tri godine zaredom ispadali u prvom kolu plej-ofa, da bi prošle sezone dogurali do velikog finala. Tu su međutim ostali bez energije da naprave poslednji korak ka tituli i u finalu su poraženi od Sturt Lajonsa.

Ove sezone, Beograd je tokom većeg dela takmičenja bio lider na tabeli Prve lige, ali je titulu prvaka ispustio u poslednjem kolu, kada nije uspeo da savlada Adelajd Viktori (0:0).

Pobeda u tom meču obezbedila bi im titulu pobednika lige i direktnu promociju, ali pravda je ipak zadovoljena u polufinalu olej-ofa, kada je srpski klub dokazao da je bolji od Birkale i pobedom od 4:0 i remijem 1:1 u revanšu obezbedio mesto u velikom finalu.

Sada je ostalo još da se šampionski pehar unese u vitrine i da se tako stavi kruna na izuzetno uspešnu godinu.

Navijači, svi u VALO centar

Iako su ostvarili primarni cilj, fudbaleri Beograda ne žele da se zaustave i nameravaju da sezonu završe na najbolji mogući način – titulom šampiona.

Iz kluba su ve uputili poziv svim svojim navijačima da sutra, u četvrtak 21. oktobra, od 19.30 časova, budu u Fudbalskom centru VALO u Engl Parku, gde će igrati veliko finale protiv VT Birkale.

S rivalom iz Zapadnog Torensa, ekipa Beograda se sastajala čak četiri puta ove sezone i zabeležila dve pobede, remi i poraz, uz gol-razliku 8:5 u svoju korist.

Slavlje u Vudvilu

Više desetina navijača Beograda okupilo se u subotu popodne u klupskom restoranu, gde su zajedno sa igračima i članovima uprave pratili drektan prenos eliminacionog finala.

Kada je Birkala u 78. minutu povela sa 2:1 protiv Modburija nastalo je veliko slavlje, a prava erupcija oduševljenja usledila je nedugo zatim, kada je sudija označio kraj meča. “Beograd, Beograd”, zaorilo se iz svih grla, a promocija je zatim proslavljena kako i dolikuje – uz pesmu, hranu i piće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here