Privatna arhiva
Detalj sa KUP utakmice

Fudbaleri Vudvil Beograda bili su na pragu istorijskog podviga, pošto su do 67. minuta utakmice protiv Adelajd Sitija vodili sa 2:1 i manje od pola sata delilo ih je od plasmana u četvrtfinala FFA kupa na teritoriji Južne Australije.

Međutim, veliki favorit je uspeo da ustane iz nokdauna i da najpre izjednači, a zatim u 83. minutu zada bolan udarac srpskom klubu i eliminiše ga iz najmasovnijeg nacionalnog takmičenja.

Ali, kada se ima u vidu da je rival bio višestruki prvak Australije i trenutno drugoplasirani tim Premijer lige Južne Australije, pred igračima Beograda može da se skine kapa i da se kaže da su se i te kako časno oprostili od takmičenja.

U Vudvilu su bez trunke straha dočekali nekadašnjeg nacionalnog giganta, s kojim su svojevremeno proslavljeni trener Zoran Matić i državni reprezentativac Milan Ivanović osvojili sve što se u klupskom fudbalu može osvojiti u Australiji. Takođe, i legenda Adelajd Sitija i sadašnji trener Beograda Demijen Mori. Međutim, pardona nije bilo od strane domaćih, pa su apsolutnog favorita doveli do ivice eliminacije.

Beograd je došao u vođstvo već u 12. minutu golom Andonija Natsiopulosa, ali su gosti uzvratili samo minut kasnije. Međutim, kada je nedugo zatim, u 20. minutu, Kajl Markam ponovo doveo srpski tim do prednosti, moglo se naslutiti da hrabra četa iz Vudvila ima snage da dođe do senzacije.

Zaista se Beograd dobro držao sve do polovine drugog poluvremena, kada su gosti uspeli da dođu do još jednog izjednačenja, a sedam minuta pre kraja i do pobede.

Ove večeri Beograd je bio domaćin još dva susreta. Juniori Beograda su nesrećno izgubili od vršnjaka iz Adelajd Sitija 1:0 i nesrećno su eliminisani iz daljeg takmičenja, a Adelajd Kobras je sa 4:0 savladao Adelajd Viktori u osmini finala nacionalnog kupa.

Fudbalerima Beograda sada predstoji da se u potpunosti fokusiraju na šampionat i da pokušaju da ostvare veliki cilj koji im je zamalo izmakao prošle godine, a to je plasman u elitnu Premijer ligu Južne Australije. Ove subote su protiv Adelajd Sitija pokazali da mogu ravnoporavno da se nose i sa najjačim tiomovima iz NPL.
Beograd – Adelajd Siti 2:3 (2:1)

Strelci: Natsiopulos u 12. i Markam u 20. minutu za Beograd, a Kasumović u 13. i 67. i Irabona u 83. minutu za Adelajd Siti.

BEOGRAD: Čembrlen, Volter, Džons, Tobijas, Kamins, Batler-Baudon, Nudžaim, Felps, Natsiopulos, Simić, Markam.

ADELAJD SITI: Vudlands, Irabona, Bar, Halidej, Orčard, Devero, Kosta, Benuzekri, Kur, Bako, Kasumović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here