Vesti
Mladi Orlovi - tim Beograda

Mladi tim Beograda završio je takmičenje U-18 Champion of Champion u četvrtfinalu, porazom od ekipe Glenmor Parka – 1:5. Velika vrućina, “naoštren protivnik”, slabe pomoćne sudije, neorganizovana igra u odbrani, sve je to, nažalost, kumovalo porazu naših momaka od prošlogodišnjeg finaliste ovog takmičenja.

Domaćin je od početka utakmice igrane na terenu Mulgoa Rise u Glenmor Parku krenuo u žestoke napade i već u 5. minutu, posle kornera, poveo sa 1:0. Drugi gol je usledio posle očiglednog ofsajda koji pomoćni sudija nije signalizirao – sa leve strane prošao je jedan od bivših igrača Belih Orlova iz Boniriga i jakim udarcem po zemlji savladao našeg golmana. Nažalost, lopta je na putu ka golu nekog zakačila i promenila smer.

Utakmicu je, praktično, rešio treći pogodak u prvom poluvremenu. Iako je bilo očigledno da se napadač domaćina s obe ruke u skoku oslonio na našeg igrača, arbitar nije dosudio faul i već je bilo 3:0 za Glenmor Park.

Učenici trenera Vese Papka u drugom poluvremenu krenuli su žestoko prema golu protivnika. Posle oštrog starta nad Danijelom Pajićem u šesnaestercu svi su očekivali jedanaesterac, ali sudija opet ništa nije svirao. Domaći tim je povisio prednost na 4:0 golom iz slobodnog udarca, a tračak nade Beogradu doneo je gol Ace Pupovca. Međutim, posle još jedne sumnjive situacije domaći tim je iz kontranapada postigao i peti pogodak, čime je postavljen konačan rezultat ove utakmice.

Mora se priznati da naši momci nisu imali svoj dan, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugih 45 minuta mladići Beograda su bili nadmoćniji, ali su realizovali samo jednu od par prilika. Ipak, da rezimiramo, ekipa Vese Papka je ove godine ostvarila fenomenalan uspeh u Minor Premiers, Premiers i Knockout winners i tako dostojno predstavljali srpsku zajednicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here