Vesti
Simić (8), Kamins i Gep slave pobedu Beograda

Fudbaleri Beograda iz Adelajda su u prvom kolu razigravanja za šampionski trofej Prve državne lige u Južnoj Australiji, takozvanom eliminacionom finalu, na domaćem terenu Frenk Mičel Park u Vudvilu savladali Plejford siti sa 2:0 (1:0).

Golovima Harlija Gepa u prvom i Karla Felpsa u drugom poluvremenu, srpski klub se plasirao se u polufinale plej-ofa, u kojem će se idućeg vikenda sastati sa ekipom Zapadnog Adelajda.

Utakmica prve runde odigrana je pred tribinama ispunjenim većinom navijačima srpskog tima, a čak su i pristalice gostiju bile impresionirane posetom. Kažu da je bilo više publike nego na bilo kom prethodnom meču ove sezone.

Fudbaleri Beograda su ponovili sjajnu igru iz poslednjih utakmica i rezultat nije izostao. Samo nekoliko dana ranije, u duelu istih rivala u poslednjem kolu ligaškog dela sezone bilo je 1:1, ali kada je ulog bio nemerljivo veći, najstariji srpski kllub u Australiji je pokazao da je za klasu bolji od Plejforda.

Beograd je poveo iz penala u 31. minutu, nakon što je jedan od gostujućih igrača udario loptu rukom u kaznenom prostoru. Realizator najstorže kazne kao i u više navrata tokom sezone bio je Harli Gep, kojem je to bio deseti pogodak u sezoni. Posle niza propuštenih prilika, vođstvo je udvostručeno tek u 74. minutu, a strelac je bio Karl Felps. Pouzdani vezni igrač je svojim sedmim golom u sezoni stavio tačku na utakmicu i rešio poslednje dileme o pobedniku, ako ih je do tada uopšte i bilo.

Trener Demijen Mori imao je na raspolaganju sledeći tim: Čembrlen, Volter, Ljujić, Tobijas, Hasegava, Dej, Kamins, Simić, Gep, Nudžaim, Natsiopulos, Negus, Felps, Dimas, Jokić, Disoto.

Prema svemu viđenom na terenu, gosti su poraženi skromnim rezultatom 2:0, ali će to brzo biti zabpravljeno zbog činjenice da su fudbaleri Beograda ušli u završnicu borbe za šampionski trofej i plasman u najviši rang takmičenja u Zapadnoj Australiji.

Naredni rival je Zapadni Adelajd, klub grčke zajednice, koji je bio bolji od Vestern Strajkersa 2:1. Zapadni Adelajd ove sezone i te kako leži Beogradu. Igrači srpskog kluba su u avgustu pobedili na domaćem terenu sa 3:2, a sredinom septembra su ponovili uspeh i u gostima – 2:1. Neka sada i treća bude sreća.

Rezerve “gaze“ ka finalu

Rezervni tim Beograda je na startu plej-ofa kao gost pobedio Zapadni Adelajd sa 2:1  (1:1). Golove su postigli Stefanopulos u 43. i Fabreto u 81. minutu iz jedanaesterca. Rezervama Beograda sada će biti dovoljan i remi u revanš utakmici da obezbedi mesto u finalu, dok se u drugom polufinalnom meču sastaju ekipe Fulam junajteda i VT Birkale.
Juniori Beograda do 18 godina završili su sezonu, pošto su na domaćem terenu poraženi od ekipe Sturt Lajonsa sa 2:4 (1:3).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here