Tanjug
Analena Berbok

Kredibilitet Evropske unije doveden je u pitanje u slučaju navodne korupcije u Evropskom parlamentu, upozorila je danas nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok.

Ona je saopštila da se ovaj, kako je nazvala, “neverovatan incident”, mora potpuno “rasvetliti uz punu primenu zakona”.

– Ovde se radi o kredibilitetu Evropske unije tako da povlači posledice u različitim oblastima –  rekla je Berbok novinarima nakon što je doputovala na ministarskl sastanak EU u Brisel.

Belgijsko tužilaštvo podiglo je optužnice protiv četiri osobe zbog sumnje da su primali novac i poklone kako bi uticali na odluke Evopskog parlamenta u korist jedne zalivske države.

Evropski parlament je u međuvremenu saopštio da su suspendovana ovlašćenja i dužnosti potpredsednice Evropskog parlamenta Eve Kaili, preneo je Rojters.

Kako navodi britanska agencija, tužioci su 9. decembra u Briselu u okviru istrage pretresli 16 kuća i zaplijenili 600.000 evra.

Od tada su četiri osobe optužene, dve puštene na slobodu, saopštili su tužioci 11. decembra, ne navodeći imena tih osoba.

2 COMMENTS

  1. Ma nemoj, a koji to kredibilitet, dve trećine sveta se smeje, kad to pomenete! Vaš kredibilitet se sastoji od toga, da optužujete druge i mislite, da je time sve rešeno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here