EPA/Mika Savolainen
Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok rekla je danas da bi ofanziva izraelske vojske na najjužniji deo Pojasa Gaze bila pogrešna.

– Preduzimati akcije u Rafi, kako je najavio izraelski ministar odbrane, ne bi bio opravdan, to je trenutno najnaseljenije mesto (u Pojasu Gaze) – rekla je Berbok za RND.

Tajms of Izrael objavio je da izraelska vojska (IDF) planira da proširi operacije u oblast Rafe, navodeći da je izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao da bi IDF mogao da dođe do Hamasove brigade u Rafi i uništi je. Berbok je rekla da je bila šokirana kada je čula takve planove, preneo je Dojče vele.

– Većina žrtava su žene i deca. Hajde samo da zamislimo da je reč o našoj deci. Zajedno sa američkim partnerima, stavila sam do znanja izraelskoj vladi da narod u Gazi ne može da se pretvori u vazduh – poručila je Berbok.

1 COMMENT

  1. Ma ko tebe pita? Izrael ubija i radi sto zeli i kako zeli. Izrael je van medjunarodnog zakona. Da Srbija radi sa Kosovom sto Izrael radi sa Palestincima, sravnili bi nas davno sa zemljom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here