Tanjug/AP
Analena Berbok

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok poručila je da zemlje Zapadnog Balkana u potpunosti pripadaju Evropskoj uniji i da je cilj Nemačke jačanje EU u kojoj će biti i zemlje regiona.

“U svetu u kojem se krize i sukobi preklapaju u neposrednom susedstvu Evrope, potrebna nam je Evropska unija koja će sutra i prekosutra delovati brzo i odlučno i ostati bezbednosno sidro za sve nas u Evropi. Nemačka i Slovenija su ujedinjene u tome da ojačamo našu zajedničku Evropu, učinimo je prikladnom za budućnost i uključimo zemlje Zapadnog Balkana u našu sredinu. Za nas je jaka Evropska unija, baš kao i NATO, nezamenljivo životno osiguranje u neizvesnim vremenima”, navela je Berbok u saopštenju objavljenom na sajtu nemačkog Ministarstva spoljnih poslova.

Ona je poručila da zemlje Zapadnog Balkana “potpuno i apsolutno” pripadaju Evropskoj uniji.

“To nisu samo prazne reči. To je u našem bezbednosnom interesu – u Ljubljani, u Berlinu i u celoj Evropi. Da bi se to ostvarilo, neophodne reforme moraju da budu završene u zemljama koje žele da postanu deo evropske porodice. Istovremeno, EU mora da održi svoju reč i preduzme korake u procesu proširenja, kada se za to steknu uslovi”, navela je Berbokova.

10 COMMENTS

  1. Srbiji nije potrebna tvoja podrska.Dosta nam je vase zapadne podrske.Da ce Bog da se Srbija konacno oslobodi od vase Za[adne podrske.Laz do lazi.EU NEEE HVALA

  2. I tako ako se ništa ne promeni a zemlje zapadnog Balkana budu poslušne i ponizne razmotriće 2030 kad će da ih prime u EU

  3. Da vam budemo živi zid kao Ukrajina, NE NIKADA.
    Mi da vas branimo kao što smo vas očuvali u XIII veku od osmanlija a sada od Rusa, NE.

  4. Samo vi EU plovite vašim brodom neka vam bog da svu sreću samo nemojte nas dirati a pogotovo svađati nas međusobno.
    Nisam siguran u vašu iskrenost i suviše pokazalo obrnuto.
    Sada ste se stili da nama nudite šarenu lažu kad vam je prpa od Rusa ma jb te se sam i sa vašom ideologijom . Niste se vi još otreznili, mnogo brzo zaboravljte vašu mračnu prošlost. Hvala vam kako kaže naš čovek “ne laje kera rad sela već zbog sebe.”

  5. Није битно шта је речено, већ ко је рекао…док се не стекну услови….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here