EPA-EFE
Analena Berbok

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok izjavila je danas da rešenje koje podrazumeva stvaranje dve države nije opcija za Kipar i da će Nemačka nastaviti da se zalaže za smanjenje tenzija na ostrvu.

– Nemačka je čvrsto na vašoj strani. Rešenje može biti samo utvrđeno na osnovu rezolucija Ujedinjenih nacija – rekla je Berbok na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom kiparske diplomatije Joanisom Kasulidesom, preneo je Rojters.

Kasulides je istakao da podela Kipra ne može biti rešenje, a da se napredak u obnavljanju dijaloga može očekivati tek nakon izbora u Turskoj.

Ostrvo Kipar je podeljeno nakon turske invazije 1974. godine, podstaknute kratkim državnim udarom koji je osmislila grčka vojska.

Turska ne priznaje kiparsku grčku vladu, a pokušaji tokom godina da se postigne mir između dve strane nisu uspeli.

6 COMMENTS

  1. Na osnovu Rezolucije 1244 UN
    KiM je Srbija , srbska teriritorija.
    Po toj Rezoluciji vraća se Vojska Srbije🇷🇸 na KiM
    Mir Božiji
    Hristos☦️se Rodi

  2. Na Kipru ” Po rezoluciji Ujedinjenix Nacija ” a na kosovu po Nemackom i Francuskom planu???
    Ko je ovde lud?

  3. Rezolucije koje prave demokratske zemlje ugovori i sli. sluze samo za dobijanje vremena i nizasta drugo.

  4. Mogu li Grci i Turci ziveti u miru na Kipru jedni pored drugih? Kipar je vec 1974 godine podeljen na dva dela i otkud sad da Nemacka zagovara jedinstvo Kipra?

  5. Sa ovim resolucijama je kao sa novogodišnjim obečanjima!Od nove godine, neću više da pijem, neću više da pušim, neću više i ovo i ono!

  6. Izrael je odbacio stotine rezolucija. Prazne floskule. Mozemo da trubimo jos 100 godina o rezoluciji 1244 UN i da nas niko ne cuje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here