EPA
Tomaš Berdih

Tomaš Berdih, nekada četvrti reket sveta, jedan je od onih koji su proteklih dana pričali o odlasku Rodžera Federera u penziju.

Švajcarac je na Lejver kupu u Londonu definitivno rekao zbogom takmičenju, ali je najavio da će i dalje u nekom kapacitetu biti deo teniskog sveta.

Berdih, koji se zvanično povukao pre tri godine, u intervjuu za češki “Idnes”, dao je zanimljivu prognozu raspleta trke za GOAT u kojoj su Rodžer Federer, Novak Đoković i Rafael Nadal.

– Naslućivao sam da je moguće da se povuče imajući u vidu njegove zdravstvene probleme i kroz šta je sve prolazio. Trebalo je samo da ispranira pravi trenutak. Mislim da je to bio savršen tajming – kaže Berdih.

Na pitanje kakav je Federerov teniski legat, dao je zanimljivu ocenu.

– Oni koji žele da porede najveće asove kroz brojke uvek će naći različite argumente za razne igrače. Možda je broj grend slem titula najobjektivnija mera, ali opet imate sportiste koji su ostavili veliki trag. Mislim da će Federer imati jači trag od Đokovića. On je veća ikona i od Nadala. Možda baš zato što je započeo tu veliku eru. To što je uradio za tenis ne može biti nadjačano bilo kojim rezultatima – smatra Berdih.

Zahvaljujući Federeru, mnogi su zavoleli tenis kao sport.

– Ima mnogo onih koji su počeli da prate tenis ili da ga igraju zahvaljujući njegovim veštinama na terenu. To ga čini superiornijim u odnosu na ostale. Mada razumem ako neko od navijača nađe nešto posebno i u Nadalu, Đokoviću ili u drugim igračima – dodao je Tomaš.

Pričao je i o tome kakav je bio Federer van terena.

– Rodžer se ponašao veoma ljudski i prijatno. Ako biste ga sreli u svlačionici ili bilo gde van terena, ne biste verovali da je to on. Bilo je i momenata kada se ponašao kao dečak i kada je pravio gluposti – otkrio je Berdih.

3 COMMENTS

  1. Ko je bre ovaj…neka poltrončina…vise dece je zbog Noleta zavolelo sport i tenis nego zbog onog škiljavog i kikiljavog…samo sto bar 1000x vise pišu i uzdizu ga u nebesa ‘njini’ mediji…takvih mi imamo na tone…

  2. O Federeru se sad malo više piše jer se sad oprostio od tenisa i napravio spektakl za koji mesec neće niko ni da ga spominje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here