Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Mateo Beretini

Italijanski teniser Mateo Beretini nastavlja sa odličnim nastupim na grend slem turnirima u tekućoj sezoni – u četiri seta savladao je kvalifikanta iz Nemačke Oskara Otea, koji je imao problema sa povredom. U borbi za polufinale Italijan će se sastati sa osvajačem 20 GS titula – Novakom Đokovićem.

– Možemo da pričamo samo o prvom delu meča – onom u kojem Ote nije bio povređen. Posle povrede ovo više nije bio meč. Bio je zaista nezgodan i nisam se dobro osećao na početku. Znao sam da neće biti lako. Ipak, mislim da sam dobro podneo pritisak – izjavio je 25-godišnji Mateo Beretini pošto je eliminisao 144. igrača sveta.

– Rekao sam Oteu da je bio sjajan na USO i da nije zaslužio da mu se učešće u Njujorku okonča na ovaj način. Uživao sam u podršci koju sam dobijao od samog starta. Atmosfera je odlična, mnogi navijači su uz mene – rekao je Rimljanin.

Biće ovo treći susret Đokovića i Beretinija na grend slem turnirima ove sezone – Srbin je bio bolji od Italijana u četvrtfinalu Rolan Garosa i finalu Vimbldona. Pre toga su igrali samo jednom, a Đoković je na završnom masters turniru 2019. godine bio bolji 6:2, 6:1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here