EPA/Kenzo Tribouillard
Aljbin Kurti

Kandidat Nisme za gradonačelnika Prizrena Zafir Beriša izjavio je da će na proleće sledeće godine vlada Aljbina Kurtija biti srušena.

Beriša je naveo da će se do proleća stvoriti uslovi za ponovne izbore. Prema njegovim rečima, od proglašenja nezavisnosti nijedna vlada nije izdržala do kraja, pa će i ova izdržati do marta, aprila.

– Situacija na Kosovu je haotična. Vlada ne zna da upravlja situacijom sa pandemijom. Gde ste videli na svetu da država ostaje bez ambasadora? To je politička nezrelost – rekao je.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Beriša je rekao da pokret Samoopredeljenje nema nijednog ozbiljnog kandidata i da mogu biti drugoplasirani u dve, tri opštine, ali da će i tamo izgubiti. Istakao je da izbori ne mogu da se odlože jer bi u tom slučaju moralo da se proglasi vanredno stanje.

– Mandat lokalne uprave je četiri godine. Održali smo izbore pre sedam, osam meseci, takođe u vreme pandemije. Mere treba da budu strože, posebno na dan izbora. O odlaganju ne može da se razmišlja dok se ne sazna epilog pandemije – dodao je Beriša.

1 COMMENT

  1. Dzabe bilo koja vlada daje na vlastu vi samo ce kukurisete jer vas smo stavili u karantin i USA ve prati i kad legnete da spavate jer zna svet koja ste teroristicka genocidalna sorta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here