pixabay.com

Predsednik Matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša, izjavio je danas da Nemačka opstruira rad Suda za zločine OVK, kako bi preuzela međunarodnu poziciju koju ima SAD.

Beriša je rekao da je Specijalni sud koji se bavi zločinima OVK, napravljen inicijativom SAD kojima je stalo da se problem žrtava reši.

– Nemačka vrši pritisak, ja bih rekao da je ona destruktivni element u ovom trenutku koji čini sve da se izbegnu delovanja suda – kazao je Beriša i ocenio da Nemačka, a time i EU, želi da zauzme mesto pre SAD.

– A poznato je da je Amerika stvorila Kosovo – rekao je on.

Prema njegovim rečima, nemoguće je da EU, Velika Britanija i SAD nisu znali za „zlodela na Kosovu i Metohiji“ i da je došlo do razlaza između EU i SAD kojoj je stalo da reši problem žrtava.

– Hapšenje čelnih ljudi OVK Gucatija i Haradinaja je rađeno po nalogu tužilaštva i suda iz Prištine i to je radila sudska policija. Očekivanje je da će ovaj sud na kraju završiti sa obavezujućim presudama – naveo je Beriša.

On je istakao da je svima koji su bili deo OVK jasno da moraju da se sklone sa političke scene i da prihvate odgovornost za zločine, i da su mnogi to učinili osim Ramuša Haradinaja.

1 KOMENTAR

  1. Nemacka uz Pomoc Necasnih Albanaca zlocinca bi protiv suda u Hag i Srba, Sve sto Firrer nije stigo da uradi u drugom svetskom ratu sada bi oni to uradili dipolomatskim prevarama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime