Berluskoni: Po Nemcima, logora nije ni bilo

0

Packa Nemcima: Silvio Berluskoni
 

"Prema Nemcima, nikada nije ni bilo koncentracionih logora", rekao je Berluskoni u komentaru usmerenom prema predsedniku Evropskog parlamenta Martinu Šulcu.

 

Berluskoni je stao u odbranu svojih komentara iznesenih 2003. godine kada je Šulcu ponudio ulogu "kapa" u filmu. "Kapo" je zatvorenik logora, koji je zadužen za nadzor ostalih logoraša.

 

Šulc je kandidat stranaka levog centra za predsednika Evropske komisije. Berluskoni se kandidovao na izborima za Evropski parlament ispred svoje stranke "Napred Italija", uprkos presudi zbog poreske prevare.

 

"Nisam želeo da ga uvredim. Ali, za ime Boga, prema Nemcima, nikada nije ni bilo koncentracionih logora. Ima jedan čovek, po imenu Šulc, koji ne voli Berluskonija ili Italiju. Glasanje za levicu znači glasati za njega", istakao je Berluskoni.

 

Partija evropskih socijalista (PES) kritikovala je Berluskonijeve komentare kao "podle" i pozvala je Partiju evropskih naroda (EPP), kojoj pripada stranka bivšeg premijera, da osudi njegove reči.

 

"Berluskonijevi komentari su uvreda celom nemačkom narodu a ne samo Martinu Šulcu. Šta više, to je ciničan pokušaj da se skrene pažnja sa stvarnih problema u ovim izborima poput potrebe za zapošljavanjem i rastom u Evropi", rekao je predsedavajući PES-a Sergej Stanišev.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here