Ovogodišnji šampion Formule 1 je Maks Ferštapen koji je u poslednjem krugu poslednje trke sezone pobedio Luisa Hamiltona, a priče o samoj trci, šampionatu i budućnosti britanskog vozača ne prestaju. 

Tako, nekadašnji prvi čovek Formule 1 kaže da nije optimista po pitanju povratka sedmostrukog šampiona sveta u najbrži karavan.

– Pre nekoliko dana razgovarao sam sa njegovim ocem i momentalno shvatio da ne želi da priča o budućnosti svog sina, pa nam je tema bila isključivo posao. Mislim da se Hamilton povlači, da neće voziti u godini koja dolazi. Razočaranje koje je doživeo u Abu Dabiju je preveliko i razumem ga. Sada kada je izjednačen sa Mihaelom Šumaherom sa sedam titula, idealan je trenutak da ispuni san i postane modni preduzetnik – smatra Eklston.

Naravno, neizostavan je bio i komentar o dešavanjima na kraju trke u Abu Dabiju, koja je odlučila da šampionski trofej ide Maksu Ferštapenu.

– Direktor trke Masi, trebalo je da nas sve poštedi nevolje i da podigne crvenu zastavu odmah posle incidenta. Tada bismo imali super finale od tri kruga. Na kraju su stvari ispale vrlo loše – rekao je 91-godišnji Britanac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here