Tanjug

“Svi naši građani koji su kompletno vakcinisani u inostranstvu moći će da uđu u Srbiju bez ograničenja”, rekao je danas posle sednice Kriznog štaba doktor Branislav Tiodorović.

Dr Tiodorović je naveo da je doneta odluka da svi naši građani koji žive u inostranstvu, a tamo su kompletno vackinisani moći će da uđu u našu zemlju bez ograničenja.

– Neće imati karantin i očekujemo da i te zemlje prema nama imaju recipročan odgovor. Nadamo se da će naš digitalni sertifikat biti prihvaćen i da ćemo moći da putujemo – naveo je Tiodorović.

Na pitanje šta će biti sa noćnim klubovima, Tiodorović je rekao da je u pitanju težak problem.

– Sačekaćemo malo, moraćemo da procenimo. Kada procenimo da imamo na primer ispod 100 na dnevnom nivou novopozitivnih, onda možemo razmišljati da pustimo i da sve normalno funkcioniše. Ako budemo postigli kolektivni imunitet od 60 do 70 odsto možemo živeti normalno, kao što gledate Izraelce preko televizije – naveo je Tiodorović.

Podsetimo, Krizni štab je današnjoj sednici doneo odluku da će od sutra ugostitelji mogu da rade u zatvorenom do 22 sata, poštujući sve propisane epidemiološke mere.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here