EPA-EFE
Angela Merkel i Vladimir Putin

Poslanik berlinskog parlamenta iz stranke „Alternativna za Nemačku“ Gunar Lindeman smatra da je realizacija projekta „Severni tok 2“ neophodna Nemačkoj, jer će, kako je rekao, „bez ruskog gasa – Nemci biti u mraku“.

Prema njegovom mišljenju, odustajanje od izgradnje ruskog gasovoda i prelazak na isporuku plavog goriva iz Sjedinjenih Američkih Država dovešće do naglog skoka cena snabdevanja energijom, što će pogoditi obične nemačke građane, čiji su prihodi i tako već pretrpeli zbog ograničenja u svetlu pandemije koronavirusa.

– Samo jeftinije isporuke gasa iz Rusije mogu dugoročno da osiguraju snabdevanje energijom. Upravo to je ono što na šta stranka već dugo poziva. Nemačkoj je potreban ‘Severni tok 2’, jer bez ruskog gasa Nemci će biti u mraku – rekao je Lindeman u intervjuu za „Večernju Moskvu“.

Poslanik je takođe naglasio da su struja i energija u Nemačkoj već duplo skuplji nego u drugim zemljama Evropske unije.

Ranije je šef diplomatije Nemačke Hajko Mas izjavio da će pre ili kasnije gasovod „Severni tok 2“ biti u potpunosti izgrađen.

Podsetimo, u svetlu situacije sa ruskim blogerom Aleksejem Navaljnim, koji je, prema navodima Bundestaga, otrovan bojnom supstancom Novičok, brojni nemački političari zatražili su uvođenje sankcija protiv učesnika u izgradnji gasovoda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here