Bez vaše podrške, sve je uzalud!

0

Doživeo nesreću pre dve godine: Igor Pavlović
 

– Naš sin je bio mladić koji obećava. Završio je fakultet u roku i odlučio da sa prijateljima ode na letovanje kako bi to proslavio. Sudbina je tako htela, da umesto sada uživa u svojoj mladosti, muke muči da ponovo stane na noge. Svi smo teško podneli taj udarac. O strahovima da li će se kući vratiti živ, lečenju i oporavku suvišno je i govoriti. Dovoljno nam je teško i kad samo pomislimo na to. Sve što je bilo u našoj moći, kao i moći naših lekara, učinjeno je kada je Igorovo lečenje u pitanju. Zato smo se okrenuli inostranstvu u potrazi za bilo kakvom nadom da će se Igor jednog dana oporaviti. Tako smo i saznali za metodu transplantacije matičnih ćelija koja da blagotvorno deluje na ovakvu vrstu povreda. Uz pomoć brojnih plemenitih sugrađana, uspeli smo da prikupimo 10.500 evra za taj zahvat u Beču, obavljen krajem novembra prošle godine. Na našu veliku sreću, Igor je na levoj nozi počeo da oseća prste, o čemu do tad nije mogao ni da sanja… – počela je da priča majka Nedeljka Pavlović, a potom dodala:

 

Kontakt

Svi plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu porodici Igora Pavlovića da nastavi lečenje u Beču, kako bi stao na svoje noge, mogu stupiti u kontakt sa njima na adresu: Ulica Bačka bb, 22305 Stari Banovci ili putem telefona na broj: +381 60 340 40 45 i +381 22 340 404. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

– Sada je od velike važnosti da nastavi sa ovim tretmanima. Bečki lekari su nam rekli, da bi Igor, u suštini, trebalo da obavi tri do četiri tretmana. Tek tada bi mogao sa sigurnošću da nam kaže šta nam je dalje činiti. Ali, uvek ima ono ali, prepreka je cena koju treba izdvojiti za taj vid lečenja, sa svim troškovima puta i boravka. Naša porodica sama nikad ne bi mogla da izdvoji sumu od 10.500 evra, obzirom da nas je četvoro u kući, samo suprug Anto radi. Kad je dete u pitanju, njegov život i budućnost, mislim da nema roditelja koji neće zamoliti za pomoć i nepoznate ljude, kada sam nije u mogućnosti da mu sam to omogući.

 

Prikupljeno oko 500 evra

Od 10.500 evra potrebnih za drugu trasnplantaciju matičnih ćelija u Beču, Igora deli još 10.000 evra, pošto su Pavlovići, u međuvremenu, zahvaljujući pomoći plemenitih sugrađana uspeli da prikupe oko 500 evra, tako da nisu na samoj nuli. Ipak, pomoć im je neophodna, kako bi prikupili nedostajuću sumu, koja nije zanemarljiva. Iskreno se nadaju da će ih ljudi dobrog srca iz dijaspore u tome podržati.

Pavlovići su se tako obratili mnogim sugrađanima za pomoć, kako bi prikupili dovoljno novca za naredni tretman zamene matičnih ćelija. Obzirom na novonastalu situaciju svuda u zemlji, uprkos volji i želji, naši sugrađani, prosto ne mogu da mu izađu u susret u meri koja je potrebna, da bi Igor nastavio lečenje ovom metodom u austrijskoj prestonici.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Nemajući kud, odlučili smo da se za pomoć obratimo i plemenitim čitaocima "Vesti", možda, jedinima koji nam mogu pomoći da izborimo i ovu bitku za sina. Nije nam lako. Navikli smo da živimo od svog truda i rada i da se probijamo kroz život onako kako moramo. Ovo je jače od nas, jer je u pitanju sudbina našeg sina, željnog života. Moramo da nastojimo da mu olakšamo teško breme koje se svalilo na njegova ramena, a da još nije ni osetio čar mladosti i lepote življenja. Unapred se zahvaljujemo svima na dragocenoj podršci bez koje ništa nije moguće, pa ni Igorovo lečenje – zaključuje Nedeljka Pavlović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here