Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković juri i četvrti grend slem u nizu na ovogodišnjem US openu, a španski stručnjak Aleks Koreča smatra da će Srbin u nastavku turnira biti još bolji.  

Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala poslednjeg grend slema u sezoni, pošto je savladao Keija Nišikorija posle izgubljenog prvog seta.

– Novak Đoković će biti “još opasniji” u drugoj sedmici US Opena, kada će pokazati i svoju najbolju igru – tvrdi Koreča i dodaje:

– Novak nije bio siguran na kom nivou će da igra. Na početku je bio suviše sport. Izgledao je mnogo bolje u drugom, trećem i četvrtom setu. Mora da pazi u buduće, jer kada se igraš sa vatrom, možeš da se opečeš – poručio je Koreča.

– Duel sa Nišikorijem je bio veoma važan, jer Đoković nije igrao mnogo mečeva ovog leta. U prvom kolu je izgubio prvi set, ali je znao da će pobediti. Sada je bio svestan da Nišikori može da mu napravi problem. Možda je i dobro što je do četvrtog kola došao na ovaj način, jer će od sada sve biti potpuno drugačije, Novak će biti još opasniji. Dobro je što je prošao sve ove situacije, jer nije igrao od Olimpijskih igara. Siguran sam da ćemo u drugoj sedmici videti najboljeg Novaka.

Naredni rival biće mu mladi Amerikanac Dženson Bruksbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here