Kontroverzni sportski funkcioner Zdravko Mamić, tvorac svih velikih uspeha zagrabačkog Dinama, mišljenja je da je Crvena zvezda nepravedno izgubila u Milanu, kao i da Srbija sa Piksijem može “daleko”. 

On je u opširnom intervjuu za portal B 92 govorio i o tome šta nedostaje reprezentaciji Srbije da ostvari uspeh kao što je to učinila Hrvatska, kao i šta misli o ustoličenju Dragana Stojkovića Piksija na mesto novog vođe Orlova.

– Nikada mi nije drago kada srpski klub ispadne iz Evrope. Veliki sam navijač bio Zvezde protiv Milana i govorio sam da će ili proći ili ispasti “tesno”. Moram ovo da kažem, Zvezda je opljačkana u Milanu i oni koji su delili nepravdu su štitili evropske interese. Pa ljudi, Zvezda bi sada sa Dinamom bila u četvrtfinalu Lige Evrope. Slobodno kažem, to joj je onemogućeno – nema dilemu Mamić.

Za crveno-bele Mamić ima samo reči hvale.

– Dobro mi se čini Zvezda, s obzirom na ekonomsku situaciju. Ovo je druga svetska kriza u deset godina. Kada pogledamo četiri godine Zvezde, tu je i Partizan ali u manjoj meri, trebalo bi se nakloniti. Zvezda radi u negativnim okolnostima, opterećena dugovima i nije lako praviti takve rezultate. Svaki put posle evropskih utakmica dva tima, nekoliko sekundi po završetku, Terzić i ja čestitamo jedan drugome na rezultatu. Takođe, pre dva meseca me je zvao Aleksandar Vučić i obećao da će biti domaćin u jednom beogradskom restoranu. Čekam da formalno budem njegov gost. Vučić ima poštovanje prema mom radu, fudbalski je čovek, a i bezbroj puta me je hvalio. Sada čekam njegov poziv i nadam se da će učiniti to najskorije – tvrdi Mamić.

Potom se razgvor preneo na temu fudbalske reprezentacije Srbije.

– Svi me pitaju kako Srbija ne može da napravi uspeh? Jednostavno je, Srbija mora da bude “femili”, kao što kaže Murinjo. Srbija je duplo veća od Hrvatske, nemate slabije igrače, možda čak i bolje, više sigurno u inostranim ligama, ali niste porodica kao Hrvati. Kada reprezentacija igra svaki Hrvat na svetu diše kao jedan. Nažalost, određene interesne grupe su napravile da u Srbiji ne igraju najbolji – objasnio je Mamić.

Ali, Mamić vidi izlaz posle loših rezultata.,

– Siguran sam da će vas Piksi, iako ga nikad nisam upoznao, odvesti da budete fudbalska velesila. Podržite ga, nemoj da dozvolite da mu dozvolite da mu se mešaju, već ga pustite da radi. I biće Srbija ono što je Hrvatska. Pa i vicešampion sveta. Što da ne? – tvrdi Mamić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime