pixabay.com

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je blog britanskog ambasadora u BiH Metju Filda i sadržaj na njemu opasno napuštanje diplomatske prakse i odsustvo poštovanja spoljnog suvereniteta BiH.

Na pitanje Srne da prokomentariše Fildov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je izneo niz optužbi na njegov račun, Dodik je rekao da ambasador samo potvrđuje njegovu tezu da je “BiH poslednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi”.

– BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspeo. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani – istakao je Dodik.

Dodik je upitao kako nisu stale sve druge zemlje na svetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

Složio se sa britanskim ambasadorom da u BiH mora doći kraj delovanju bez posledica i predložio da bi mmoglo da se krene upravo do toga bloga i odgovornosti ambasadora Filda za povredu suvereniteta BiH.

– Trenutna kriza u kojoj član Predsedništva BiH Milorad Dodik i Narodna Skupština RS pokušavaju da ponište napredak postignut u poslednjih 26 godina, jeste opasno odvlačenje pažnje od korupcije – poručio je britanski ambasador Met Fild u svom blogu.

Ambasador je napisao i da će upotreba govora mržnje i direktno ignorisanje pravnog poretka BiH razoriti sigurnost i prosperitet Republike Srpske i drugih delova BiH, uskraćujuci građanima svetliju budućnost koju zaslužuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here