BiH: Šteta na putevima i železnici 27 miliona evra

Poplava je samo putevima i železnici u BiH nanela štetu od 27 miliona evra
 

Nadležna javna preduzeća pripremila su materijale koji se odnose na grubu procenu štete nastale u poplavama po kojoj je ukupna procenjena vrednost štete za železnice, koja uključuje građevinske elektroradove, 9.869.254 evra, rekao je Bijedić.

 

On je dodao da ukupna procenjena vrednost štete za magistralne puteve 16.911.000 evra od čega su interventni radovi na magistralnim cestama 2.121.000 evra, a sanacija klizišta i objekata 14.790.000 evra.

 

Po njegovim rečima, zbog poplava su ugroženi magistralni putevi, železnice i saobraćaj na njima, dok su se ostale vrste saobraćaja odvijale normalno.

 

Veliki deo magistralnih puteva i železničkih pravaca je bio ili je i dalje poplavljen, s brojnim oštećenjima saobraćajnica, odronima i klizištima.

 

Bijedić je istakao da su u toku radovi na održavanju i poboljšavanju stanja železničkog sistema iako je većina železnica prohodna i dodao da su i javna poduzeća čije saobraćajnice i objekti nisu bili ugroženi poplavama, pružala nesebičnu podršku i pomoć ostalima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime